A Maserati 37 év kihagyás után 2004-ben, az MC12-vel tért vissza a motorsport világába. A 6,0 literes V12-es motorral szerelt autó több szériában is versenyzett, és bár bajnoki címet sehol nem ért el, puszta létezése legendává tette. Nyugdíjazásával a Maserati ismét távozott a GT-versenyzés világából, ám a szünet ezúttal feleannyi ideig tartott: tizennyolc év elteltével visszatér a márka, méghozzá a közúti MC20-ből fejlesztett GT2-es versenyautóval.

Olasz játékszer gyors amatőröknek 1

Az autó előzetes műszaki paramétereit és cikkünk illusztrációi között is megtalálható látványterveit már tavaly nyáron közzétette a Maserati. A szénszálas monocoque vázzal épített versenyautó hajtásáról az MC20 alapértelmezésben 630 lóerős 3.0 V6-os Nettuno motorja gondoskodik. Az alapmodellhez képest jelentősen átdolgozták az aerodinamikai csomagot; a hátsó szárny állítható kivitelű.

Olasz játékszer gyors amatőröknek 43

Maserati GT2 látványterv

A lengéscsillapítók és a kanyarstabilizátorok állíthatók, a sebességváltó a kormányról kapcsolható hatfokozatú, szekvenciális egység. A szénszálas szerkezetű műszerfalon 10 colos digitális kijelző tájékoztatja a pilótát.

Az együléses versenyautó idén nyáron a spái 24 óráson esik át a tűzkeresztségen, majd a továbbiakban a kifejezetten amatőr versenyzők számára létrehozott európai GT2 bajnokság mezőnyét színesíti.

Olasz játékszer gyors amatőröknek 44