A 2021-es szezonra a Racing Pointból Aston Martinná alakított silverstone-i alakulat mások mellett a(z amúgy kimondottan rossz hírű) szaúd-arábiai olajcéget, a Forma-1-gyel is partnerségre lépett Aramcót is megnyerte támogatójának, ám az elmúlt három idényben az amerikai IT- és tanácsadó cég, a Cognizant volt a névadó szponzor.

2024-re ez megváltozik: miután az Aston Martin F1 Team újabb, öt évre szóló szerződést kötött az Aramcóval, az olajvállalat lesz az istálló névadója is.

A hosszabbítást csütörtökön jelentették be, kiemelve, hogy az együttműködés keretében az Aramco a 2026-os szabályváltozások, az új motorszállító, a Honda érkezésére high-tech üzemanyag fejlesztésével készül majd, valamint hogy az Aston Martin a céggel közösen több, a mérnöki és természettudományok terén tanuló fiatalokat támogató programot is indít a közeljövőben.

Az első két szezonjában az alkalmi villanásokon kívül középszerűen, néha egyenesen kiábrándítóan szereplő Aston Martin 2023-ra hatalmas előrelépést produkált. Az idény első felében a második erőnek tűntek a Red Bull mögött, az újonnan érkezett Alonsóval összesen nyolc dobogós helyezést szereztek. A kétszeres világbajnok spanyol veterán a világbajnokság 4. helyén zárt, a csapat – miután a Mercedes, a Ferrari és végül a McLaren lehajrázta – a konstruktőri bajnokság 5. helyét szerezte meg.