A Fuji Speedway 2007-ben és 2008-ban is otthont adott a Forma-1-es Japán Nagydíjnak, de különböző sorozatok, például az endurance-világbajnokság (WEC) mezőnye azóta is évente vendégeskedik a két ízben, 1965-ban, majd – 2003-as, végül átmeneti bezárása után – 2005-ben megnyitott aszfaltcsíkon.

A 4563 méteres versenypálya mellett található múzeumi, a Fuji Motorsport Museum pedig kivételesen frappáns megoldással hidalja át, hogy kiállításainak egyes darabjait időnként nélkülöznie kell karbantartás vagy más bemutatók miatt.

Ahogyan azt a Drive kiszúrta,

jelenleg csak egy kicsinyített mása található meg Fudzsiban Juha Kankkunen rali-vb-győztes Toyotájának.

Úgy tudni, az 1993-as Celica ST185 1:64-es méretarányú modelljének némiképp váratlan „beugrása” mögött egy esemény áll, bár a Fuji Speedway nem reagált a portál megkeresésére. A Castrol-festésű, A-csoportos Celica mellett hasonló módon helyettesítették a Mitsubishi Lancer Evót is.

Mindenesetre az ötlet roppant kreatív: csalódottság  talán így is marad a látogatóban, de empatikusabb megoldás, mintha egyszerűen egy „átmenetileg nem elérhető” feliratot helyeztek volna ki a kiállított autó hűlt helyére.