Rengeteg autót törnek fel az egyesült államokbeli San Franciscóban, a helyiek ráadásul tehetetlenek, az elkövetőket ugyanis csak akkor vonhatják felelősségre, amennyiben bebizonyosodik, hogy az autó be volt zárva annak feltörésekor.

Mivel ez a legtöbb esetben gyakorlatilag lehetetlen, megnyílt a tolvajok számára egy kiskapu, amit a járműtulajdonosok a saját módszereiket bevetve próbálnak becsukni. Mint arról az SF Gate beszámolt, a CrunchLabs – ami az egykori Apple-termékfejlesztő, a szintén helyi Mark Rober technológiai vállalata – úgynevezett csillogó bombákkal állt elő a bűnözők elriasztására, továbbá azonosításuk megkönnyítése céljából.

Hátizsákban vagy más poggyászban célszerű elrejteni az eszközt, ami sűrített gázzal működik, és ha észleli az elkövetőt, biológiailag lebomló csillámmal és bélgázzal árasztják el. Ezzel a cél az, hogy a ruházatról és a bőrről köztudottan nehezen eltávolítható csillám, valamint a szerkezet által kibocsátott szag révén könnyen felismerhetővé váljon az illető.

Az eszköz annyira új keletű, hogy azt még nem tudni, valóban megkönnyítette-e a bizonyítást az autófeltörésekkel kapcsolatos bírósági ügyek során.