A Forma-1-es csapatáról és sportkocsijairól ismert cégcsoport műszaki fejlesztőcége, a McLaren Applied fejlesztette ezt az új villanyrollert, a Lavoie-t.

A tervező a korábban a Fordnál, a Nissannál, az Aston Martinnál és a Jaguar Land Rovernél is alkotó Ian Callum, a cél pedig a minél praktikusabb mikromobilitási megoldás megteremtése volt.

Kattints a képre, galéria nyílik!

40-nel „repeszt” a kétkerekű McLaren 1

Ebben a „Flowfold” névre keresztelt összecsukási technológia segít: egyetlen gomb megnyomásával az alapra hajtogatható a kormányoszlop és az első kerék, kompakt csomaggá alakítva a járgányt – de létezik a Park mód is, melyben az e-roller „letérdel”, és teljesen stabilan képes megállni külön támasztóláb nélkül.

Az alumínium-magnéziumötvözet vázas Series 1-ből két változat készül, az alapkivitel 468 Wh-s akkumulátort kap, mellyel 40 km-es hatótávolságot kínál, a MAX-ba 702 Wh-s akksi kerül, ami 60 km-s hatótávolságot biztosít. Három üzemmódban – Eco, Cruise és Sport – működnek, utóbbiban a csúcssebesség mindkét rollernél 40 km/óra, míg a maximális hatótáv természetesen az Ecónál elérhető. Az akkumulátor 250 W-tal tölthető, a gyártó ígérete szerint kevesebb mint 3 óra kell a maximális töltéshez.

40-nel „repeszt” a kétkerekű McLaren 29

Lavoie/McLaren Applied

A biztonságról az erős első és hátsó fények, valamint a kürt gondoskodnak, a konnektivitás pedig alap, a Lavoie-nak saját okostelefonos appja van, melyen számtalan adatot

Az első elektromos hajtású kétkerekű bemutatása – 1869 áprilisa – előtt tisztelegve a Lavoie Series 1 első körben 469 példányban készül majd, az előrendelő vásárlók kérhetik majd e-rollerjüket számozott plakettel ellátott Founders Edition kiadásban is. Az alapkivitelű Series 1 1890 fontba (813 ezer Ft), míg a MAX 2190-be (942 ezer Ft) kerül.

40-nel „repeszt” a kétkerekű McLaren 30

Lavoie/McLaren Applied