Szabadidőjármű-kínálatát még tavaly bővítette a Lamborghini egy könnyebb, ezzel együtt nagyobb teljesítményű változattal. Az Urus Performante 666 lóerős teljesítményével ráadásul már jó célt is fog szolgálni: az olasz állami rendőrséggel folytatott együttműködés keretében 2024-től szolgálatba áll a bolognai egyenruhások első SUV-ja.

Feladata, csakúgy, mint a Huracán LP610-4 esetében, különleges lesz; elsősorban sürgősségi orvosi beavatkozások esetében fognak számítani rá szerv- és plazmaszállításban. A Lamborghini 2004 óta az olasz hatóságok partnere, azóta ez a hatodik modell az olasz gyártó részéről, mely bekerül a rendőrségi flottába.

A képre kattintva galéria nyílik:

Új, 666 lóerős rendőrautót mutattak be 1

A speciális küldetésre Bolognában készítették fel az Urus Performantét, követve a rendőrség előírásait. Festését a Lamborghini stílusrészlegén álmodták meg, ugyancsak a rendőrségi sztenderdnek megfelelően a kék és a fehér szín ötvözetével. Elvétve az olasz trikolór (zöld-fehér-piros) is felfedezhető, az ajtók alsó részét a rendőrség logójával ellátott fényvisszaverő sáv díszíti, míg a 360 fokos, kék LED-fénysáv – a kéttónusú szirénával együtt – az autó tetejére került.

Kevésbé látványosak a legfontosabb átalakítások, kezdve a szervszállításra alkalmas, hordozható hűtőládával, aminek belső hőmérsékletét egy kijelző, valamint egy adattároló egység monitorozza folyamatosan. Az utasterében egy páncélozott fegyverdoboz, a csomagtartóban pedig egy, a szervizfelszerelés tárolására alkalmas rekesz és egy defibrillátor kapott helyet.

Új, 666 lóerős rendőrautót mutattak be 13

Fotó: Lamborghini

Új, 666 lóerős rendőrautót mutattak be 14

Fotó: Lamborghini

Az ikerturbós V8-as motorral szerelt szabadidő-autó tökéletes választásnak tűnik a feladatra, és erről nemcsak a 666 lóerő, hanem az ahhoz párosuló 850 Nm-es maximális forgatónyomaték is árulkodik. Az Urus Performante 0-ról 100-ra mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul, míg a végsebessége 306 km/óra. Kategóriájában kimagasló menetdinamikával bír, ami 2022-ben a Pikes Peak-i hegyi versenypályán is új körrekordot ért.

A típust korábban az alábbi cikkben mutattuk be részletesen: