A nagy teljesítményű villanymotoros verziók után most bemutatkozott a harmadik generációs Mini Countryman benzinmotoros kiadása. A Mini Countryman S ALL4 2,0 literes turbómotorját 48 V-os mild hibrid rendszer teszi takarékosabbá és harapósabbá, a maximális teljesítmény 218 LE (160 kW), a legnagyobb forgatónyomaték 360 Nm. A villanymotor kis fordulaton vagy szükség esetén legfeljebb 14 kW-tal tud besegíteni a négyhengeresnek.

Lágy hibrid benzinmotorral is jön a legtágasabb Mini 1

Az autó többi paramétere nem változott az e-variánsokhoz képest; a közegellenállási együttható 0,26, a csomagtartó több lépcsőben bővíthető 450-ről 1450 literre, futóműből pedig rendelhető 15 mm-rel ültetett kivitel is. A központi kijelző ugyanaz a 24 cm átmérőjű, kerek OLED-képernyő, és a vezetőtámogató funkciók is azonosak, beleértve a 2. szintű félautonóm vezetési képességet: többsávos utakon 60 km/óra alatt a kormányt elengedve, de az utat mindvégig figyelve bízhatjuk rá az autóra a manőverezést.

Lágy hibrid benzinmotorral is jön a legtágasabb Mini 15

Ahogy a villamos variánsok, a benzines Countryman is elérhető lesz mind a négy kiviteli lépcsőben, azaz John Cooper Works sport(os) verzió is készül belőle; szintektől függően 17-21 colos kerekekkel lesz rendelhető az autó.