Miközben gőzerővel zajlik a Mininél az elektromos átállás, a gyártó azért hagyományos belső égésű motorral szerelt típusaira is fektet hangsúlyt. Ennek legújabb példája a MINI John Cooper Works 1to6 Edition, amelyet 999 példányban forgalmaznak világszerte, így akár gyűjtői értékkel is bírhat, bár a gyár nagyon nem azért építette, hogy vitrinüveg mögött gyönyörködjenek benne.

Két dolgot nem tud a legújabb Mini 1

A modell nevének utótagja ugyanis arra utal, hogy a 231 lóerős sportmodell ezen példányai klasszikus hatfokozatú kézi sebességváltóval készülnek. A puristák örömére beépített mechanikus erőátvitel mellett nemesacél pedálsor képviseli a klasszikus motorsport értékrendet. A váltóra olyannyira büszke a gyártó, hogy a matricázás mintázatát is a váltókulisza dupla H sémájából alakították ki.

Két dolgot nem tud a legújabb Mini 33

A limitált széria kívülről zongoralakk kivitelű (fényes fekete) orridomokat társít a szintén fekete karosszériaszínnel; az oldalsó dekorelemek és a 18 colos keréktárcsák szintén feketék. A sötét felületek monotóniáját motorsport ihletésű grafikai elemek oldják, több ponton ránk köszön a különkiadás ezüst-fehér-piros színű emblémája.  

Két dolgot nem tud a legújabb Mini 34

Ugyanezek a logók virítanak a küszöbbetéteken, a kormánykeréken a széria darabszámára utaló felirat található. Ezüst-fehér-piros színkombináció irányítja a figyelmet a váltókarra, mint a JCW Mini utasterének legfontosabb elemére.

Két dolgot nem tud a legújabb Mini 35

A limitált széria stílusosan az idei nürburgringi 24 órás futamon debütál, értékesítése majd szeptemberben kezdődik.