Egy osztrák családi ház udvaráról lopott el egy Mitsubishi L200-ast két magyar férfi. Az autót simán, károkozás nélkül kinyitották és beindították, majd irány a határ – számolt be róla a 112press.

A portál információi szerint az osztrák rendőrök megpróbálták megállítani a lopott járművet, de a sofőr menekülni kezdett és Magyarország felé vette az irányt. A kőszegi határátkelő előtt a rendőrök útzárat állítottak fel, amit a Mitsubishi áttört.

A sofőr ezután a lopott autóval behajtott a kőszegi Penny parkolójába, hogy lerázza üldözőit, azonban a parkolóból kihajtást egy bécsi rendszámú, rendőrségi Volkswagen megakadályozta. A menekülő sofőr belehajtott a VW-be, aminek ettől kinyíltak a légzsákjai és a Mitsubishi sem tudott már tovább közlekedni.

A rendőrség az alábbi közleményt adta ki:

2023. április 16-án, az éjszakai órákban az osztrák rendőrök Ausztria területén ellenőrzés alá akartak vonni egy, feltételezhetően bűncselekmény elkövetéséből származó autót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott Magyarország területére. Az osztrák rendőrök követték a gépkocsit, amely Kőszegen egy áruház parkolójába hajtott, ahol összeütközött több, osztrák rendszámú szolgálati gépkocsival. Az osztrák hatóság az esetet jelezte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja felé. A jármű vezetőjét a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.