Dupla villanymotoros összkerékhajtással, európai igényekre áthangolt beállításokkal érkezik 2024-ben a Mitsubishi Outlander új plug-in hibrid kivitelében.

A Mitsubishi 2021 októberében leplezte le a szabadidőjármű negyedik kiadását, egyben megkezdve annak forgalmazását hazai piacán. A típus továbbfejlesztett plug-in hibrid hajtáslánca még abban az évben elnyerte a Japán Év Autója verseny technológiai különdíját, majd a piac legnépszerűbb PHEV típusa lett.

Újra kapható lesz a nagy hibrid Mitsubishi 1

A világ egyéb régióiban 2022 során jelent meg a modell, amely a fejlett piacok közül ma már csak Európában nem kapható. (Kínában csak a 1,5 literes benzinmotorral szerelt, 48 V-os mild hibrid változatot forgalmazzák.)

Ez viszont már csak egy évig (talán addig sem) marad így, ugyanis 2024 folyamán mi is megkapjuk az új generációs Outlander Plug-in Hybridet.

Újra kapható lesz a nagy hibrid Mitsubishi 11

Az európai specifikációjú modellről még semmit nem tudunk, így egyelőre csak annyit mondhatunk, amit másfél éve elárult a cég.

A rendszerteljesítmény mintegy 40%-kal nagyobb, mint az elődmodellé volt, azaz meghaladja a 300 lóerőt. Az első villanymotor 85, a hátsó 100 kilowatt teljesítményű. A vezérlés támogatja az egypedálos vezetést, elöl és hátul egyaránt nyomatékvektor-szabályozást kapunk.