Amikor a Morgan Motor Company 2012-ben bevezette a formabontó 3-Wheeler modellt, pontosan tudta, hogy nem közlekedési, hanem örömszerző eszközt alkotott. Ezért aztán nem vesződött azzal, hogy vászontetőt szerkesszen a szűk utastér fölé.

Hetvenéves hagyomány szakadt meg Angliában 1

Azóta jött egy modellváltás, de az utód, a Super 3 sem kapott tetőt. Egészen eddig: most ugyanis bemutatták a sporttricikli strandváltozatát. Az Orlebar Brown divatfürdőruha-márkával közösen megalkotott különkiadás pasztell bézs fényezést és pirossal bolondított homokszín belsőt kapott. A műszerek hátlapját és a váltószoknyát a karosszéria színében dolgozták ki, belül a lábtérben, illetve kívül, az oldalfalon pirosak a táskák rögzítésére alkalmas lekötő gumihevederek.

Hetvenéves hagyomány szakadt meg Angliában 31

A legizgalmasabb újdonság a vászontető – ilyet utoljára az egykori F szériás háromkerekű kínált, aminek viszont 1952-ben beszüntették a gyártását. Ne gondoljunk persze az időjárás ellen hatékonyan óvó, többrétegű, vízhatlan szerkezetre. Az Orlebar Brown-féle Super 3-as strandautónak készült, a tetővel szemben tehát nem volt más elvárás, mint hogy árnyékolja az utasokat, ha erősen sütne a nap.

Hetvenéves hagyomány szakadt meg Angliában 32

Eleve nem kifejezetten tágas az utastér, tetővel meg aztán végképp nem

A látványos örömautóval hamarosan körbehaknizza Európát a Morgan, de megvenni ne akard: ez az egy példány készült a strandra járós háromkerekűből. A normál Super 3-as persze továbbra is kapható, milliónyi egyedi kiegészítővel, amelyek között azonban tudomásunk szerint továbbra sem szerepel a tető.

Hetvenéves hagyomány szakadt meg Angliában 33