Az elsősorban fejedelmi autóiról, másodsorban luxuskiegészítőiről és immár -ingatlanjairól is ismert Bentley a környezettudatosság, a fenntarthatóság jegyében 2019 óta működtet saját méhészetet crewe-i központjában, hogy a rovarok az ottani és környékbeli erdők-mezők virágaiból édes csemegét készítsenek.

Az idén komoly bővítésen átesett, 400 ezer dolgozóval bővített állomány termékeit a Bentley a Buckley Bees méhészet közreműködésével nyeri ki és palackozza, az üvegeket, azok címkéit pedig az autógyártó dizájnerei alkotják meg.

A jól sikerült 2023-as szezon végére a Bentley az 1000 üvegnyi „normál” méz mellett 500 üvegnyi különleges – az autóiknál egyedi optikai csomagot jelentő –, „Black Edition” mézet is előállított. Az utóbbi kiadásnál az üvegekbe kizárólag az első két, még 2019-ben telepített kaptárból – összesen 17 kaptár van Crewe-ban – származó, 5 éves mézet töltöttek.

Kattints a képre, galéria nyílik! 

Egymillióan dolgoztak ezen az exkluzív nyalánkságon 2

Sajnos a „luxusméz” továbbra sem kerül kereskedelmi forgalomba, csak a Bentley dolgozói, valamint kiválasztott, fontos ügyfelei, partnerei kóstolhatják meg azt.

„Nagyon exkluzív az ízletes méz, nem forgalmazzuk, csakis céges rendezvényeken és ügyféllátogatások alkalmával, valamint jótékonysági akciók és a dolgozói jutalmazás, versenyek keretében adjuk ajándékként. Izgalmas lehetőséget látunk ebben arra, hogy beszédtémává tegyük a természetvédelem fontosságát, a beporzók jelentőségét” – magyarázta a Bentley gyártástervezési igazgatója, Sebastian Benndorf.