Már napok, hetek óta karácsonyi lázban égnek a gyártók, ezt támasztja alá többek között a Mini rajongóival közösen összehozott karácsonyi slágere is.

Karácsonyfa-szállításban viszont egy másik brit gyártó, a Morgan jeleskedett: a történet úgy indul, hogy a cég egyik alkalmazottja a naptárra pillantva, hogy már december van, így itt az ideje beszerezni a fenyőfát. A márka egy, nem éppen erre a célra kitalált kupéjával, a Plus Four CX-T-vel veszi nyakába a feladatot, egy tanyára hajt vele.

Miután láncfűrésszel kivágták a kiszemelt fát, felkötözték a tetőre, majd úgy döntött a két dolgozó, kicsit kihasználja a terepjáróvá alakított Plus Fourban rejlő potenciált. Egy tisztáson karácsonyi szórakozásba beleillő sárdagasztást rendeztek a Morgannel, majd visszatértek a főhadiszállásra.

A karácsonyfa feldíszítésében már nem jártak el ennyire körültekintően, sőt, kijelenthető, hogy eléggé hanyag munkát végeztek, majd le is tört a fa teteje – valószínűleg nem bírta a tereptúra jelentette kiképzést. De legalább a jobb alsó sarokban bevillan az új Plus 8 GTR hátsó része.

a videó a hirdetés után indul

A Plus Four CX-T  limitáltan érhető el a Morgannél, mivel mindössze nyolc darab készül belőle, darabját 170 ezer fontért, azaz több mint 73 millió forintért lehet megvásárolni. Cserébe viszont igazi expedíciós sportjárművet kapunk, melyben egy 2,0 literes, négyhengeres, turbófeltöltős BMW-motort találunk, 255 lóerővel.