Elvileg a Morgan már évek óta nem gyártja a Plus 8-ast. A 2018-ban beszüntetett gyártást megelőzően azonban kilenc alvázat átadtak egy partnerüknek, aki azonban nem használta fel azokat. Ezt a kilenc, hajtáslánccal és futóművel készre szerelt, de burkolatlan alvázat vásárolta vissza a Morgan még az év elején, hogy valami különlegeset építsen.

A Morgan Plus 8 GTR már megjelenésében is különleges, a speciális kék fényezéstől az egyenesen hátrafutó övvonalig, amihez hasonlót évtizedek óta nem láthattunk a Morgan autóin. Keménytető, szénszálas versenyülések, módosított első és hátsó aerodinamikai elemek, valamint a kilencvenes évek Morgan versenyautóit idéző, ötküllős keréktárcsák teszik teljessé a képet.

Nem épült még ennél erősebb Morgan 1

A lényeg azonban az, amit a 4,8 literes BMW V8-as motorral műveltek: az eredetileg 367 lóerős motorból 380 lóerőt hoztak ki, ez pedig bármelyik eddigi Morgan motorteljesítményénél nagyobb. A hangja is megjött a motornak, a dupla sportkipufogó a nagyobb teljesítmény mellett jobb gázreakciókat is eredményez.

A motorhoz hatfokozatú kézi vagy hatfokozatú ZF automata sebességváltó társul, de ezekből adott mennyiség áll rendelkezésre, ezért a vevők érkezési sorrendben választhattak váltót vagy be kellett érniük azzal, ami maradt.

Nem épült még ennél erősebb Morgan 19

Az első autó már elkészült, de a többire sem kell sokáig várni: 2022 első negyedévére mind a kilenc készen várja gazdáját. A kilenc autóból ötöt exportálnak, négy Angliában marad.