A Morgan Motor Company létezésének első huszonöt évében csak háromkerekű járgányokat épített – először azért, mert azokra kevesebb adót kellett fizetni, aztán meg azért, mert komoly tapasztalatra tettek szert a témában.

Visszatér a háromkerekű Morgan 1

Az ötvenes évektől aztán jó hatvan éven át kizárólag négykerekű sportautókat gyártott a manufaktúra, de 2011-ben visszahozták a konstrukciót, ami átütően sikeresnek bizonyult azokban a körökben, akik nagyra értékelték a különlegességét. A történet idén véget ért – illetve már korábban, amikor a gyártó félresöpörte az ígéretes elektromos variáns terveit –, 2022-ben viszont jön az utódmodell.

Ami a dizájnt illeti, az alábbi videó betekintést enged a tervezés nulladik fázisába: az ihletkeresésbe és a skiccek készítésébe:

a videó a hirdetés után indul

Annyi nyilvánvaló, hogy a Morgan dizájnerei minden lehetőséget számba vettek, de hogy végül minél maradtak, az csak jövőre derül ki. Állítólag az autó orra rendkívül modern lesz, kivitelét pedig minden eddiginél szélesebb palettáról válogatva tehetjük teljesen egyedivé.

Még egy fontos részletet elárultak: míg eddig egy léghűtéses V2-es benzinmotor ágaskodott az autó orrán, az új modellben az erőforrás egy soros háromhengeres, szívó benzines lesz, a Fordtól érkezik, és elrejtik szem elől. Ezzel sokat veszít karakteréből az autó, viszont van esélye arra, hogy teljesítse a szigorú emissziós, zajkibocsátási és törésbiztonsági előírásokat.

Visszatér a háromkerekű Morgan 11