Két ember meghalt, amikor a kínai Sanghajban egy Nio ET5 kiesett egy többemeletes házból, és az alatta lévő utcára zuhant. A baleset a Nio főhadiszállásán történt, miközben két ember – egyikük a Niótól, másikuk pedig egy beszállítótól – az elektromos szedánban tartózkodott. Az Observer beszámolója szerint az eset helyi idő szerint szerdán 17:20 körül történt, és az ET5 a parkolóház harmadik szintjéről zuhant le. Mindkét utas meghalt.

„Vállalatunk együttműködik a közbiztonsági osztállyal a baleset okának kivizsgálása és elemzése érdekében. A helyszínen kialakult helyzet elemzése alapján megerősíthetjük, hogy balesetről van szó (amelyet nem a jármű okozott)” – áll a vállalat közleményében.

A helyi média szerint a hatóságok próbálták megmenteni a két tesztvezetőt, de nem jártak sikerrel. A Xin Huanghe-nak nyilatkozva a Nio egyik alkalmazottja azt állította, hogy a sofőr egyszerűen rossz sebességfokozatot választott.  „Nem fékezési problémáról van szó, (a sofőr) azt hitte, hogy hátrameneti fokozatba teszi, de ehelyett előremeneti sebességbe kapcsolt” – mondta az alkalmazott.

Rossz fokozatot választott, ketten meghaltak 1A

A Nio megerősítette, hogy külön csapatot hoz létre a két elhunyt alkalmazott családjának megsegítésére.

A Nio ET5-öt tavaly decemberben mutatták be, a Tesla Model 3 riválisaként. Megvásárolható 75 kWh-s Standard Range akkumulátorral, amely több mint 550 km hatótávolságot ígér, illetve 100 kWh-s Long Range akkumulátorral, amely több mint 700 km növeli a hatótávolságot, vagy 150 kWh-s Ultralong Range akkumulátorral, amely már több mint 1000 km hatótávolságot biztosít.

Minden változatban két villanymotor található, amelyek együttesen 487 lóerőt és 700 Nm nyomatékot termelnek, így az ET5 4,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A Vezess alábbi cikkéből megismerheted az autót: