Jellegzetes dupla kerek hátsó lámpáival és gonosz orrkialakításával meggyőzően idézi a Nissan GT-R, illetve a Nissan Skyline világát a Nissan Hyper Force, az ötödik elektromos tanulmányautó, amelyet október eleje óta bemutat a Nissan. A korábbi családi, kirándulós, városi és vadulós koncepciók is ötletesek voltak, a Hyper Force azonban egészen más szintet képvisel.

Ez volna a Nissan GT-R utódja? 1

Kezdjük a tényszerű információkkal: a Nissan szilárdtest-akkumulátort és akár 1000 kW (1360 LE) összteljesítményű elektromos hajtásláncot álmodott a Batmobilt idéző sportautóba. A folyamatos nyomatékátvitelről jelentős leszorítóerőt fejlesztő, aktív aerodinamikai csomag, valamint a Nissan e-4orce összkerékhajtási rendszerének erre az alkalomra átdolgozott (mármint elméletben) változata gondoskodik. A borítólemezek, valamint a keréktárcsák szénszálas kompozitból készültek.

Ez volna a Nissan GT-R utódja? 63

Ha nem tudsz dönteni, hogy nagy teljesítményű túraautót vagy inkább közúti versenyautót szeretnél-e, sebaj: a Nissan Hyper Force Concept mindkettő egyszerre. És hogy tudd, éppen melyik arcát mutatja, GT üzemmódban kék, míg Race módusban píros színű a belső hangulatvilágítás. Ez még nem minden, mert ha keményen tolnád az autónak, a műszerfali panelek közelebb húzódnak hozzád, hogy meglegyen a szűk cockpit-érzés.

Ez volna a Nissan GT-R utódja? 64

Az üzemmódváltás a kijelzőkre és a kezelőfelületre is hatással van: a verseny üzemmódban mindenféle pályán hasznos információt megjelenítő kijelzők a túraautó fokozatot kapcsolva egyetlen monitorrá rendeződnek össze, és a kényelmi funkciók kezelőszervei jelennek meg rajtuk.

Az autónak egyébként további két, szélsőséges üzemmódja is van: az egyik a teljes önvezetés, a másik pedig a szimulátor, amikor (az autó álló helyzetében) virtuális valóságú sisakok segítségével versenyezhetünk társainkkal.

Ez volna a Nissan GT-R utódja? 65