A Hyper Urban Concept és a Hyper Adventure Concept után itt a Nissan harmadik, korábban beharangozott futurisztikus tanulmányautója, a Hyper Tourer Concept.

Patak csobog a talpad alatt ebben az autóban 1

Az elektromos buszlimuzin a síklemezek és az organikus, ívelt idomok vegyes alkalmazásának köszönhetően szokatlan képet mutat. A teljesen vízszintes, nyílegyenes övvonal észrevétlenül megy át az első világítótestekbe, a keréktárcsákhoz a speciális japán kumiko asztalostechnikából merítettek ihletet. Ugyanezzel a mintázattal találkozunk az orron, a faron és az utastéri tetőkonzolon.

Patak csobog a talpad alatt ebben az autóban 57

A padlóba integrált akkumulátorcsomag mély tömegközéppontot eredményez, a kisbuszt e-4orce elektromos összkerékhajtással szerelték fel. A helykínálat önmagában is kedvező, hiszen teljesen sík a padló, a térérzetet a lábtérben elhelyezett LED-panel javítja: ezen ugyanis különböző természeti képek jeleníthetők meg, a folyómedertől az égboltig.

Patak csobog a talpad alatt ebben az autóban 58

A tanulmányautó nem csupán elektromos, de teljes önvezetésre is alkalmas. Ilyenkor az első üléseket hátraforgathatjuk (a székek 360 fokban körbeforgathatók). A hátul utazók egy hordható kijelzőn keresztül vezérelhetik a klímaberendezést vagy az audiorendszert.

Patak csobog a talpad alatt ebben az autóban 59

Az utasok biometrikus értékeit (pl. agyhullámok, pulzusszám, légzés és izzadás) mesterséges intelligencia felügyeli, és megfelelő hangulatú hangzás- és fényvilágot teremt.

A Nissan Hyper Tourer így élettérnek sem utolsó, ugyanakkor ha van otthonunk, azt is táplálhatjuk róla, köszönhetően a V2X töltőrendszernek.

Patak csobog a talpad alatt ebben az autóban 60

Fénypöttyök a Nissan Hyper Tourer orrán