A Nissan Rogue és a Nissan X-Trail ugyanaz az autó, eltekintve attól, hogy az előbbit Észak-Amerikában forgalmazzák és nem kapható az áramfejlesztős elektromos hajtáslánccal. Cserébe viszont most olyasvalamit kap a Rogue, ami nemhogy az X-Trailben, de más Nissanban sincs még: ez a fedélzeti infotainment-rendszerbe integrált Google-kliens.

Beköltözik a Google a Nissan nagy szabadidőjárművébe 1

Ez alapértelmezésben hangvezérelt Google Asszisztenst, Google Térképek navigációs szolgáltatást, valamint a Google Play szoftveráruházat jelenti – utóbbi pedig azt, hogy a felhasználók az autós felületre optimalizált applikációk folyamatosan bővülő kínálatából fognak tudni választani. A 12,3 colos érintőfelületen keresztül elérhető funkciók okostelefon (azaz külön mobil adatkapcsolat) nélkül használhatók: a szolgáltatás saját e-SIM-kártyával rendelkezik, és természetesen összehangolható a felhasználó saját Google-fiókjával.

Beköltözik a Google a Nissan nagy szabadidőjárművébe 31

A beépített Google mellett a klasszikus Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integrációs funkciók is elérhetők maradnak – illetve a gyengébben felszerelt modellváltozatoknál eleve csak ezek érhetők el, egy kisebb, 8 colos érintőképernyőn keresztül.

A szoftveres újulást optikai frissítés kíséri a Nissan Rogue-nál: átdolgozták a hűtőmaszkot, a hátsó lámpákat, a keréktárcsákat, valamint a külső és belső színválasztékot.

Beköltözik a Google a Nissan nagy szabadidőjárművébe 32