Ígéretéhez híven folytatja a Japán Mobilitási Kiállításra szánt tanulmányautóinak előzetes bemutatását a Nissan. A Hyper Urban Concept után most itt a Hyper Adventure Concept, amelyet a nagyvárosok helyett a természet meghódítására szánt gyártója.

Villanyautó világvégi kalandokhoz 1

Sok mindenben közös a két tanulmányautó, a szögletes idomoktól kezdve a mutáns bogárszárny-párként feltáruló ajtókon át az elektromos rendszerig, amely alkalmas külső fogyasztók, sőt, akár komplett háztartások működtetésére – lelki szemeink előtt máris megjelent egy hegyi kunyhó, amelyet télvíz idején az autóról fűt és világít a család, miközben reggeltől estig önfeledten síelnek a szűz hóban…

Villanyautó világvégi kalandokhoz 19

A kalyibához persze fel is kell jutni, ezért a Hyper Adventure Concept e-4orce elektromos összkerékhajtást kapott, olyat, mint amit a Nissan Ariya és a Nissan X-Trail is alkalmaz.

A speciális konkáv orrkialakítás, illetve a lökhárítóban kialakított, mély légelnyelő kifinomult aerodinamikai teljesítményt ígér.

Villanyautó világvégi kalandokhoz 20

Ezt a sajtóközlemény szövege is megerősíti, bár ellenőrizni értelemszerűen nem áll módunkban, hogy az egyelőre csak digitálisan megismerhető autó valójában mennyire áramvonalas. A tető és az oldalablakok egybefüggő üvegfelület hatását keltik, a hátsó lökhárító furcsa, redőzött kialakítása egy lenyitható lépcsősort (vagy inkább lábtámaszt) rejt.

Villanyautó világvégi kalandokhoz 21

A szélvédő és a faltól-falig digitális kijelző szintén egységet alkot, a head-up display grafikus információkat is megjelenít.

A hátsó üléspad 180 fokban elforgatható, ha hátrafelé szeretnénk kinézni az autóból, miközben lábunkat a csomagtér padlóján nyugtatjuk – ilyenkor maguktól előbújó fellépők segítenek kikászálódni hátulról –, ha pedig inkább szállítanánk, a bútorzat átrendezésével állítólag akár egy kajakot is el tudunk helyezni a beltérben.

 

a videó a hirdetés után indul