Ha valaki tanácsot kér, mert egymilliós kerettel venne normális állapotú családi autót, amiben még benne lehet pár jó év, nagyon nehéz mit mondanunk. A Renault Modus csomagtere nem túl nagy, a kombi Toyota Corollák egymillió alatt nagyon leharcoltak tudnak lenni, jó Focus kombit drágábban kapni, nem is soroljuk tovább.

De ott a Citroën Xsara Picasso, amely egyszerre nyújt könnyen szerelhető, strapabíró technikát, rengeteg helyet és kiváló belső téri variálhatóságot a kivehető hátsó ülésekkel. Benzinesben és dízelben is van hozzá több értelmes motorverzió. A Vezess Értékbecslő következő részében egy modellfrissítés utáni, 258 000 kilométert futott autót vizsgál át Varga Tibor, az Autovizsgalat.hu szakembere és Szörényi András a Vezesstől.

 

Korábban részletesen bemutattuk használt családi autóként a Citroën Xsara Picassót. A Magyarországon is nagyon népszerű, de használtan is komoly mennyiségben behozott típus hibalehetőségeiről, előnyeiről és hátrányairól ebből a cikkből tudhattok meg többet. 

Tetszett a Vezess Értékbecslő? Köszönjük! Használtautó-átvizsgálási videósorozatunk többi részét itt találod rettegett és megbízhatónak hitt használt autókkal. Olcsó Hyundai i30, viharvert Honda Jazz, viseltes Audi A8, félmilliós és egymilliós Ford Focus, olajevő Octavia is volt már nálunk.