Új kutatás-fejlesztési részleget alakít ki a Polestar, amit a svéd márka az egykori Saab trollhattani üzemében valósít meg. A közel 1400 négyzetméteres alapterületű épületben eleinte a Polestar 5-ös és 6-os modelljeinek hajtásláncait fogják fejleszteni, illetve tesztelni, csakúgy, mint az akkumulátorokat.

Iparági sajtóértesülések szerint a korábbi Volvo-almárka végül felhagyott azzal, hogy megvásárolja a létesítményt, azt a városvezetéstől veszi majd bérbe. A Polestar alig egy hónappal azután költözött be a korábbi Saab-gyárba, hogy a gyár területén a National Electric Vehicle Sweden (NEVS) leengedte a rolót.

Az Automotive News Europe úgy tudja, gyártósort nem fog működtetni a Polestar Trollhattan városában. A márka szóvivője ezzel együtt megerősítette, hogy a gyártás kérdésében továbbra is testvérmárkáira fog támaszkodni. A Polestar 2-t így továbbra is a Geely kínai telephelyén fogják gyártani, akárcsak a napokban bemutatott 4-es modellt, a Polestar 3-at pedig Kína mellett még Dél-Karolinában.