A Polestar 2 kompakt szedán és a Polestar 3 középkategóriás szabadidőjármű közé besoroló, csapott farú crossover típust mutat be április 18-án a Volvo testvérmárkája, a Polestar.

A Polestar 4 nem a negyedik, hanem az ötödik szériamodell, amelyet a svéd-kínai márka leleplez: bár csak jövőre érkezik, már beharangozták a Polestar 5 felső kategóriás szedánt.

Az egyetlen előzetesen közölt fénykép alapján úgy tűnik, a Polestar 4 a Volvótól örökölt, T alakú nappali fénnyel tagolt fényszórók helyett olyan osztott lámpatesteket kap, mint amilyeneket a Polestar O2 és Precept (a leendő Polestar 5 előfutára) tanulmányautókon láthattunk.

A Polestar semmilyen konkrétumot nem árul el az egy hét múlva esedékes világpremier előtt; azt ugyanakkor megsúgták, hogy ez lesz a Polestar eddigi leggyorsabb sorozatgyártású típusa. Ezt a címet eddig a Polestar 1 hibrid tartotta 4,2 másodperces 0-100 km/órás gyorsulásával.

Korábbi információk alapján a Polestar 3-asnál valamivel rövidebb, de nem sokkal kevésbé tágas autóra számíthatunk, amelynek szabad hasmagassága a sportkocsik és a crossoverek közé esik – vajon ez azt jelenti, hogy teljesen átlagos személyautós magassággal számolhatnak az érdeklődők?