Tavaly nyár elején mutatkozott be a Polestar 2 BST Edition 270, amelynek nevében a számot könnyű volt megfejteni – ennyi darabot építettek belőle -, a BST viszont kifogott az embereken. Nos, nem rövidítésről van szó: a BST a beast, azaz szörny szó magánhangzótlanításából született, de a lényeg, hogy jól mutat egy olyan autón, amely 476 lóerővel, 680 Nm-rel és összkerékhajtással veti bele magát az élet összes kihívásába.

Üvöltő motor nélkül is sportos ez a szedán 1

A 270 darab a jelek szerint kevésnek bizonyult, mert a Polestar most visszahozta a modellt – igaz, még kisebb példányszámban, és látványosabb színkombinációkkal.

A megjelenés hangsúlyos lett: vészjósló fekete vagy exkluzív Nebula-zöld fényezés, a karosszérián végigfutó, hosszanti versenysáv, valamint részben újrahasznosított szövetanyagból készített, szintetikus nyersbőr határozza meg a hangulatot. A sárga biztonsági öv önmagában kedvet csinál a vásárláshoz.

Üvöltő motor nélkül is sportos ez a szedán 63

Műszakilag nincs változás a tavalyi tuningmodellhez képest. A csomag része a 25 mm-es futómű-ültetés, a kifejezetten ide fejlesztett, egyedi Öhlins lengéscsillapítók, az első rugótorony-kitámasztás, a 20%-kal feszesebb rugók, a speciális 21 colos, fekete kovácsolt  könnyáűfém keréktárcsák, valamint a szintén BST-specifikus Pirelli P Zero abroncsok 245/35 R21 méretben. A fékeket a Brembo szállítja, elöl négydugattyús nyergek harapják a 400 mm-es tárcsát, hátul egy dugattyús, 390 mm-es setuppal találkozunk.

Üvöltő motor nélkül is sportos ez a szedán 64

A végsebesség 205 km/óra, az autó 4,4 mp alatt gyorsul 0-100 km/órára. Az európai és észak-amerikai piacokon összesen 230 példányban lesz elérhető az autó, az átadások 2023 harmadik negyedévében kezdődnek.