Az E46-os BMW 3-as sorozatot sokan szeretik, és különösen a sorhatos motorral szerelt daraboknak elkötelezett hívei, köszönhetően a jellegzetes hangnak és a dinamikus vezethetőségnek. M-es optikai, szolid ültetés, szép kerekek. Ez a 2003-as modell szépen megkímélt darabnak tűnik, amíg hátul meg nem pillantunk egy apróságot: nyilvánvalóan valaki elrontotta a 330i márkajelzést!

Igazán merész átalakítást kapott ez a BMW, de kívülről semmi sem látszik 1

Most már 362i áll rajta, aminek semmi értelme, amíg fel nem nyitjuk a motorháztetőt.

Ennek a fekete Bimmernek a toronymerevítői között nem a megszokott hathengeres található, sőt még nem is a következő generáció V8-asa, hanem egy nagy LS3 V8-as motor egyenesen a General Motorstól, amely 6,2 literes – innen a 362i jelzés a csomagtartón.

Igazán merész átalakítást kapott ez a BMW, de kívülről semmi sem látszik 2

A beépítés szépnek és rendezettnek tűnik a fotók alapján, a blokkhoz egy Tremec T56-os hatfokozatú sebességváltóhoz csatlakozik. Tehát ez a gép tulajdonképpen egy vérbő amerikai izomautó a BMW E46 testébe zárva.

Igazán merész átalakítást kapott ez a BMW, de kívülről semmi sem látszik 3

A folyamat akár vissza is fordítható, de ebben a formában azért minden motorindítás érdekes élmény, erre felkapja a fejét minden autórajongó. Korábban még 2018-ban kelt el az autó, akkor 459 lóerővel hirdették. Csak a rend kedvéért: ez majdnem kétszerese egy gyári 330i teljesítményének, és vannak más fejlesztések is.

Az aukció leírása Koni tekercsrugókat, Stoptech fékeket, Turner Motorsports lengőkarokat és megerősített E46 M3 segédkeretet említ. Egy egyedi kardántengely köti össze a sebességváltót a differenciálművel.

Azért nem teljesen tökéletes a gép, a leírás szerint a kipörgésgátló és a sebességtartó automatika nem működik, és a légkondicionálóval is foglalkozni kell. De mi ez ahhoz képest, amikor a padlóig nyomott gázpedálra egy vérbő V8-as kel életre?