Átlépte az első komolyabb mérföldkövet a világ leggyorsabban gyorsuló szériaautójaként (is) ismert Rimac Nevera: valóban elkezdték a gyártását, annyira, hogy az első példányok Horvátországban már készen állnak. A gyártó közleménye szerint mindez öt év fejlesztés és tesztelés, három generációnyi hajtáslánc-technológia, 18 prototípus, 45 fizikai törésteszt, valamint több mint 1,6 millió órányi kutatás és fejlesztés eredménye.

Az első sorozatgyártású példány gyöngyházfényű Callisto Green árnyalatot kapott, Graphite Vertex kerekekkel és Sand Alcantara-belsővel. A Nevera 000-s példánya a Goodwoodi Sebességfesztiválon is részt vett, és a továbbiakban is a Bugatti Rimac tulajdonában marad, bemutató- és marketingautóként. Amint végbemegy a teljes folyamat, a 1914 lóerős elektromos hiperautót a 25 márkakereskedésből álló, globális lefedettségű hálózaton keresztül fogják értékesíteni.

Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 2

A horvát gyártó érezhetően nem akarja túl nagy fába vágni a fejszéjét, amit jól mutat, hogy a tervek szerint évente 50 darab hagyhatja el a gyártósort. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy az első modellév a „lelkes vásárlóknak” köszönhetően elfogyott – az pedig még egyedibbé teszi a típust, hogy összesen 150 példány készül majd belőle, és egytől egyig egyedi darab lesz. Ez utóbbihoz az is hozzájárul, hogy összesen 36 előre meghatározott színből lehet válogatni, a további lehetőségekről, mint például a szénszálas karosszériáról, a bőrülésekről, a kontrasztos díszítésekről és a belső fémfelületekről nem is beszélve.

 

Négy villanymotorral és 120 kWh-s akkumulátorcsomaggal rendelkezik a Nevera, mely összesen 1914 lóerős teljesítményre képes, 2360 Nm nyomaték kíséretében. 1,97 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, a végsebessége pedig 410 km/óra. A modellt részletesen korábbi cikkünkben mutattuk be: