A JD Power’s elégedettségi felmérése szerint a tulajdonosok szó szerint imádják a teljesen elektromos Rivian platós furgonokat, de van, aki megtapasztalja a korai hibákat is. Az autó rengeteg új trükköt tud, teljesen egyedi fejlesztés, az alumíniumból, acélból és szénszálas kompozitokból készülő Rivian R1T bevezető variánsát négy villanymotorral szerelik, ezek összteljesítménye eléri a 800 lóerőt.

A gyártás viszont lassú, a tulajdonosok hosszú időt várnak a kiszemelt autóra, a 24 éves amerikai Chase Merrill például három évet a 30 milliós különlegességre. Ezért nagyon örült, amikor végre megkapta a kulcsokat, és mivel a természetben, szó szerint az erdő mélyén lakik, így azonnal próbára tette a gép terepjáró képességét. 

Mivel a reklámokban látta, hogy a Rivian könnyedén kezeli a mély havat, ezért bátran hajtott a 70 centiméteres hóban, ahol azonban felült az autó, és elakadt a próbálkozás. Egy másik autót hívott a mentéshez, és amikor próbálták kirángatni a kocsit, és oda-vissza hintáztatta a Riviant, ezzel egyszer csak aktivált egy biztonsági funkciót, ami leblokkolta a kerekeket. Az irányváló a D és P állás között maradt, az autó pedig a hótól függetlenül mozdíthatatlanná vált. 

Három évig várt az új villanyautóra, ami két nap alatt megállt alatta 1

Ekkor a tulaj még nem tudta, hogy egy átlagos újraindítás segíthet a bajon, és ezt a Rivian ügyfélszolgálatán sem említették neki, amit felhívott az eset után. Így trélert kellett hívnia a világ végére, és a szállítás a szervizbe 710 ezer forintba került. Itt újraindították az autót, visszaküldték a tulajnak, ahol újra egy hibaüzenet volt az első, ami feltűnt a műszerfalon.

A történetről beszámoló Business Insider megkérdezte a Riviant is az esetről, ahol mélységes sajnálatuk kifejezése mellett elmondták, hogy a szerviz költségeit megtérítik, a szállításét azonban nem. Mindezek mellett ajándékként tekintenek az esetre, amiből sokat tanultak a jövőre nézve, és az autóhoz mellékelt mobil applikációt már felkészítik az ilyen hibajelenségekre is. 

A tulaj Chase Merrill szerint nincs baj az autóval, neki inkább fájt a gyenge kommunikáció, és a cég hozzáállása a vásárlói visszajelzésekre. Még mindig lenyűgözőnek tartja a Rivian teljesítményét, de neki nem való a kalandos felfedezés, így azon gondolkodik, hogy lecseréli az autót valamilyen unalmas, hagyományos, belső égésű motorral szerelt darabra.