Most, hogy közelednek az ünnepek, sokaknak talán lehetőségük adódik arra, hogy néhány percre elvonuljanak egy olyan helyiségbe, ahol csak ők vannak. Ilyenkor az ember képes belefeledkezni a telefonja vagy laptopja kijelzőjébe, képernyőjébe, és órákon át a legnagyobb videomegosztókon szörfölni.

Nos, ez a videó pont ebbe a hangulatba illik, és bár nagyon izgalmas, ahogy a második generációs Seat León mozog a pályán, belefér az is, hogy néha becsukjuk a szemünket, és a létező legnagyobb nyugalomban átadjuk magunkat a hangoknak, amiket a helyszínen lenne a legjobb élvezni.

Az összkerékhajtású, 1200 kilós technika motorja a volánnál ülő hegyi versenyző, Dejan Dimitrijevic előző autójából, egy Volkswagen Golfból származik, miután azt összetörte. A 3,2 literes, V6-os turbómotor 740 lóerővel löki meg a hatsebességes szekvenciális KAPS váltóval szerelt Leónt.

A Seat ráadásul nemcsak ránézésre gyors, hiszen Dimitrijevic második lett vele a horvát bajnokságban. Pedig a Leónt alapvetően nem is a hegyekbe szánták – ellenben a Golf R32-vel –, sőt, nincs is ilyen autója a VW-konszern spanyol márkájának. A legközelebb még a 4-es Cupra áll hozzá, de 2,8 literes, VR6-os motorral szerelve csak bizonyos piacokra jutott el.