A Smartot alapvetően apró, könnyen kezelhető, végtelenül egyszerű és bizonyos szempontból megfizethető városi autónak találták ki, amikor a Mercedes és a Swatch megalkotta. Már a kezdetektől fogva azért olyan apró és kétszemélyes a ForTwo, hogy könnyen lehessen vele helyet találni a zsúfolt nagyvárosokban, akár két parkoló autó között. Nem egy luxustermék, de a Mansoryt nyilván ez nem tartotta vissza, hogy ezt is a saját képükre formálják.

A Mansory nem hagyta békén a Smartot sem 1

Rengeteg szörnyűséget képes elkövetni a pénzért a Mansory, így a Smart Fortwo esetében se spóroltak például a kerékmérettel. Egész mókásan néz ki a hatalmas, ritka küllős felni mögött az aprócska féktárcsa, hátul pedig a dob. Kiszélesítették a kerékjáratokat és a maszkot is az AMG-kről ismerős, függőleges rácsozásúra cserélték. A karbon persze nem maradhatott le az autóról. Különösen vicces a négy kipufogóvég. A belteret az utolsó árva panelig bőrbe varrták.

A Mansory nem hagyta békén a Smartot sem 29

Kapható ez a picike luxus kabrió kivitelben is, aminek még a lökhárítója is AMG vonalú lett. A motor viszont mindkettőben ugyanaz a 0,9 literes, háromhengeres turbó, amit picit felcsavartak a Mansorynál. Így 125 lóerő és kereken 200 Nm nyomaték jön ki belőle.

A Mansory nem hagyta békén a Smartot sem 30