Vadonatúj belépőmotort kapott a SsangYong Tivoli: az 1,2 literes, háromhengeres turbómotor legnagyobb teljesítménye 128 lóerő (5000/percnél), maximális forgatónyomatéka 230 Nm, ami 1750-től egészen 3500/perc fordulatszámig elérhető. Ez a koreai gyártó első méretcsökkentett erőforrása; a kis motor megjelenése arra enged következtetni, hogy a cég a jövőben az eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a személyjárművekre.

Apró motorral érkezik a megújult SsangYong Tivoli 1

A Tivoli új kis motorja értelemszerűen teljesíti az Euro 6d-Temp emissziós normát. Szabvány szerinti átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,9 l/100 km, a norma szerinti CO2-kibocsátás 135 g/km (NEDC értékek), amihez a stop-start rendszer is hozzájárul. Sem automata váltó, sem összkerékhajtás nem társítható a motorhoz, nem úgy, mint a továbbra is rendelkezésre álló 163 lóerős, 1,5 literes benzines turbómotorhoz, valamint a 136 lóerős, 1,6 literes turbódízelhez.

Apró motorral érkezik a megújult SsangYong Tivoli 11

Piactól függően hat légzsák, akadályérzékelős automata vészfékrendszer, forgalomkövető tempomat, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint vezető éberségfelügyelet is kapható az autóhoz.