A német rendőrség már hosszú ideje próbál a biztonságos és legális tuning mellett kampányolni. A Tune it! Safe! nevű program keretében 2006 óta minden év végén előrukkol egy-egy átalakított rendőrautóval, amivel pont, hogy arra akarják felhívni a figyelmet, hogy nem ördögtől való a tuning, de tudni kell okosan bánni vele.

Volt, hogy tuningolt Mustang vagy 4-es BMW került a kampány középpontjába, az idén pedig a Volkswagen ID. Buzzra esett a választás, amivel a német közlekedési minisztérium és a helyi autóklub megpróbálja felvenni a kesztyűt a sufnituningok ellen. Az ID. Buzz átalakításával az Irmscher német tuningcéget bízták meg, mely elsősorban aerodinamikai jellegű változtatásokat eszközölt.

A képre kattintva galéria nyílik!

Tuningolt villanybusz a német rendőrök újabb nagy dobása 1

Gyári formájában, az innovatív villanymotorjának köszönhetően az ID. Buzz teljesítménye 204 lóerő, ami mellé pedig 310 Nm-es forgatónyomaték párosul. 0-ról 100-ra 10,2 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 145 km/óra.

Tuningolt villanybusz a német rendőrök újabb nagy dobása 15

Fotó: Tune it! Safe!

Tuningolt villanybusz a német rendőrök újabb nagy dobása 16

Fotó: Tune it! Safe!

A rendőrségi szabványmegjelenést az AC Schnitzer 20 hüvelykes kerekei egészítik ki, de a sportosabb összhatás érdekében 2,5-3 centiméterrel csökkentették az ID. Buzz hasmagasságát. Az elektromos Volkswagen emellett többek között új első lökhárítót és tetőspoilert is kapott.

Az ID. Buzz-zal már a Vezess is megismerkedhetett – a teszt itt olvasható el: