Száguldó Lamborghininek köszönheti az életét egy 57 éves férfi, aki egy torinói kórházban várt vesedonorra. A veseátültetéshez szükséges szervvel ugyanis mindössze 4 óra 45 perc leforgása alatt odaért egy, a rendőrség kötelékébe tartozó Huracán, mely L’Aquilából indulva több mint 700 kilométeres távot jelent.

Az olasz rendőrség közleménye szerint rövidesen a veseátültetésre is sor került, amitől a páciens azonnal jobban érezte magát.

Életet mentett a száguldás 1

Nemcsak különleges autóval, de különleges körülmények között is szállították a vesedonort.

Nem először tett jó szolgálatot a Huracán, amiben 5,2 literes, V10-es motor dübörög, mely legmagasabb, 610 lóerős teljesítményét 8250-es percenkénti fordulatszám mellett adja le, míg a maximális, 560 Nm-es nyomatékát 6500-as fordulaton. 0-ról 100-ra 3,2 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig meghaladja a 310 km/órát.

A rendőrségnél betöltött különleges szerepében eddig számos ember életét mentette meg, a defibrillátorral is felszerelt Huracánt korábban a Lamborghini adományozta a hatóságoknak.

Azóta a szervszállítási programban több mint 200 rendkívüli közlekedési szolgálatot teljesített. Hogy közreműködhessen az ilyen típusú beavatkozásokban, a Lamborghini elülső csomagtartóját speciális hűtőberendezéssel látták el, amiben így szállíthatóak a transzplantációra szánt szervek. Ezen felül más feladatokat is ellát, többek között rendőrségi bevetéseken és közlekedésbiztonsági rendezvényeken vesz részt.