A Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj pénteki napján az F1 Bizottság számos témakört összegezve kiadott egy közleményt – ebből tudhattuk meg például, hogy a sprint lebonyolításán megint tekernek egyet.

A Motorsport-Magazin.com szerint azonban nem került minden érintett témakör a közleménybe: azt kihagyták a német lap szerint, hogy a riválisoknál kétségek merültek fel a Red Bull-AlphaTauri összefonódás kapcsán. Az ismert volt már egy ideje, hogy a kisebbik energiaitalos csapat a lehető legtöbb, a szabályok által engedett alkatrészt a bajnokcsapattól meg fog kapni, az átállás első lépéseit már az idén megkezdték.

Ami miatt mégis most emelték fel többen is a szavukat, az annak köszönhető, hogy az AlphaTauri megerősödött a szezon utolsó harmadában. Szabálytalanságot egyelőre nem találtak, viszont az nem kérdés, hogy ez a lehetőség előnyhöz juttathat bizonyos csapatokat olyan alakulatokkal szemben, akik nem tudnak vagy nem akarnak hasonló partnerségre lépni.

A német szaklap szerint fel is merült, hogy a 2026-os szabályokba bele kellene írni, hogy minden csapatnak külön szélcsatornát kellene használnia. Ez jelenleg a Red Bullnál és az AlphaTaurinál nincs meg, közösen használnak egy bedfordi létesítményt, mely még az 1950-es években épült.