Franciaország régóta a kerékpárgyártás élvonalába tartozik, így nem meglepő, hogy a Renault által néhány éve feltámasztott sportkocsimárka, az Alpine is előállt a maga koprodukciós kétkerekűjével.

Az Alpine az 1946 óta működő, a hétköznapi biciklik mellett az országúti (Groupama-csapat), a hegyi és az endurance-bringázásban számtalan sikert elérő kerékpárokat gyártó Lapierre-rel fogott össze.

A második közös bringa a Lapierre GLP szériájára épülő, elektromos rásegítéses modell, a GLP III SE az Alpine A110 R kék és fekete színeibe öltöztetett, szénszálas vázú kétkerekű. Az alapvetően e-Enduro-típusú gépet 725 W-os akkumulátorról táplálkozó Bosch Performance Line CX Race villanymotor hajtja meg, amikor erre van szükség.

Kattints a képre, galéria nyílik!

4 milliós bringát kínál a francia autómárka 2

A hajtáslánc része a 12 sebességes Sram X0 Eagle vezeték nélküli váltómű, a kifogástalan terepjáró képességet a 170 mm-en járó teleszkópos első villa, valamint a Schwalbe Magic Mary és Big Betty bütykös gumik biztosítják.

Az alpine-os Lapierre S, M, L és XL méretben is elérhető, bármelyiket is válassza a vásárló, 11 499 eurót (szűk 4,4 millió Ft) kell letennie érte.