A brit luxussportkocsi-gyártó a szintén brit high-tech kerékpár-specialista J.Laverackkel fogott össze, hogy megalkossák a(z állításuk szerint) világ legfejlettebb, magas szinten személyre szabható országúti kerékpárját.

Az autó- és biciklitervezés és -gyártás know-how-ját összedobva karbonszálas csövekből és 3D-nyomtatású titánötvözet elemekből egy csavar- és hegesztésmentes vázat állítottak össze, a világon az első ilyet. A J.Laverack Aston Martin .1R különlegessége az is, hogy egyetlen vezeték, bovden sem látható rajta, ami kimondottan elegánssá teszi a vonalait.

Szintén világelsőség, hogy az Aston Martin kerékpárja az autókhoz hasonlóan online konfigurálható, a személyre szabás során kismillió szín, kormányborítás – pl. Alcantara –, egyéb egzotikus anyagok között válogathat a megrendelő, a 12 fokozatú váltóművet kérheti a Shimano, a Campagnolo vagy a Sram Red gyártásából. A 28 küllős alumíniumkerekeken a Continental által kimondottan a bringához gyártott, „lopakodófekete”, tubeless, belső nélküli abroncsok feszülnek.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Nyomtatóval készült a legújabb Aston Martin 2

A kerékpár megrendelőit az Aston Martin gaydoni gyárában fogadják, hogy a J.Laverack szakemberei az utolsó simításokat elvégezhessék a teljes személyre szabáshoz.

A J.Laverack Aston Martin .1R árát illetően sem az Aston Martin közleménye, sem az online konfigurátor nem igazít el, ez már az a szint, ahol „ha kérdezni kell, akkor nem engedheted meg magadnak”. Ezzel együtt gyanítjuk, hogy a bringa ára egy-egy hétköznapibb új autó árával vetekedhet.