Nyolcrétegű vászontetejét a speciális nyitási mechanizmus jóvoltából mindössze 260 mm vékonyra hajtogatja az Aston Martin DB12 Volante, az idén májusban bemutatott gran turismo kabrió verziója.

325 km/óra, nyitott tetővel 1

A hatékony hő- és zajszigetelést biztosító, négyféle kivitelben (fekete, piros, kék vagy fekete/ezüst) rendelhető tető 16 másodperc alatt simul be a kemény fedél alá. A nyitás 14 másodpercig tart, a tető mozgatása 50 km/óra sebességig (illetve ennek megfelelő szembeszélben) lehetséges.

325 km/óra, nyitott tetővel 41

Ezzel nagyjából össze is foglaltuk az Aston Martin DB12 Volante lényegét – illetve még annyi, hogy kétméteres távolságból távirányítóról is mozgatható a tetőszerkezet, az autó a kupé 3,6 másodperce helyett 3,7 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/óra sebességre. A két modellváltozat végsebessége azonos, 325 km/óra.

325 km/óra, nyitott tetővel 42

Az autó minden más téren ugyanazt nyújtja, mint a kupé, a ragasztott alumínium vázszerkezettől kezdve a 680 lóerős, 800 Nm-es 4.0 V8-as motoron át a mereven beépített kormányműig.  Ez nem véletlen, hiszen a nyitott és a zárt modellt egymással párhuzamosan fejlesztették, így már a kupé megkapta azokat a rendkívüli merevítéseket, amelyek előnye a kabriónál jelentkezik igazán.

325 km/óra, nyitott tetővel 43

Ezzel együtt is tovább szilárdították a vázat: az első tengely 140%-kal, a teljes vázszerkezet 3,7 százalékkal merevebb, mint a kupénál. A mérnököknek ezen túl már csak annyi feladatuk volt, hogy a hátsó rugórátát és a lengéscsillapítókat kis mértékben áthangolják.

a videó a hirdetés után indul