A Dodge Charger Daytona SRT Concept a klasszikus muscle car, a Dodge Charger SRT lehetséges utódjaként eddig azzal riogatta a rajongókat, hogy kizárólag elektromosként fog érkezni. A Dodge kommunikációja erről szólt az elmúlt időszakban, egy árva megjegyzést sem tettek belső égésű motorral szerelt verziókról. 

Sőt, az ikonikus Dodge Charger első elektromos kiviteléhez komoly hanggenerátor-rendszert mellékelnek, ami elvileg hűen idézi a régi nyolchengeresek recsegős üvöltését. Ezzel a farnál kialakított rezonátoron keresztül akár 126 dB-lel üvölt a villanyautó. 

Tehát tettek bele pénzt bőven, hogy a hangulat is megmaradjon, de a villanyhajtás teret nyerjen. Aztán 2023 őszén a LX & Beyond Nationals Facebook oldalán felkerült pár kép a gyári prototípus üres karosszériájáról, ami egyértelműen mutatta, hogy a belső égésű motorral szerelt hajtáslánc befogadására tervezték. Kardánalagúttal, a váltó számára kialakított házzal épült az alapváz, ezeket pedig lehetetlen kimagyarázni, funkció nélkül ennyi lemezt autógyártó nem tesz egyetlen típusba sem. 

Kiderült, hogy mégis kaphat benzines motort a villanyosnak tervezett izomautó 2

A The Drive oldala szerint egy névtelen beszállítói forrás, aki állítólag bennfentes infókkal rendelkezik a Dodge terveiről, elárulta, hogy a következő generációs Charger, amelyet jövőre vagy 2024MY, vagy 2025MY néven terveznek piacra dobni, belső égésű motorral kerül forgalomba.

Kiderült, hogy mégis kaphat benzines motort a villanyosnak tervezett izomautó 3

Akár sorhatos is kerülhet a motorháztető alá.

Ez nem a cég egyik kedvelt Hemi V8-as motorja lesz, hanem a 3,0 literes, kétturbós Hurricane sorhatos, amelyet először a 2023-as Jeep Wagoneer és Grand Wagoneer modellekben használtak. A The Drive beszélt a forrással, és ellenőrizte annak hitelességét, az illetőt „egy beszállítóval kapcsolatban álló forrásként írja le, aki első kézből származó információkkal rendelkezik a Dodge gyártási terveiről”.

Kiderült, hogy mégis kaphat benzines motort a villanyosnak tervezett izomautó 4

510 lóerős hajtáslánc érhető el a Stellantis kínálatában, miért ne használnák?

A Jeep jelenleg két változatot kínál ebből a Stellantis csopporttól  származó motorból. A belépő szintű változat 420 lóerőt és 468 lb-ft (634 Nm) teljesítményt nyújt, míg a zászlóshajó változat 510 lóerőt és 500 lb-ft (678 Nm) teljesítményt. A forrás csak azt erősítette meg, hogy a két motor közül a kisebbik lesz jelen az új Chargerben, de elmondta, hogy nincs oka annak, hogy miért ne kerülhetne bele az 510 lóerős változat is.

Sorhat 510 lóerővel? Ha egy BMW-ben tökéletesen elég, akkor az amerikai izomautók új generációjának is megfelel majd, bár az igazi csak egy Hemi V8-as lenne.