A fekete szellem nevet egy 1970-es Dodge Challenger R/T SE érdemelte ki, az elnevezést pedig az éjszakai élet illegális versenyzőitől kapta. Az autó első tulajdonosa, Godfrey Qualls kitüntetett veterán katona és rendőr volt, aki Detroit utcáin lámpától lámpáig szerzett magának hírnevet.  

Rengeteg futamot megnyert, és ahogy egyre ismertebb lett, úgy akarták egyre inkább levadászni, de általában mindenki veszített. Karaktere többek között a Halálos iramban-filmeket is ihlette. A Dodge csupán 23 darab HEMI-motorral szerelt Challenger R/T-t gyártott 1970-ben négysebességes, kézi váltóval, és Special Edition csomaggal.

Ez az autó volt az egyik ilyen, és ezért is lehetett az éjszaka királya, V8-as hétliteres 430 lóerős motorja a legtöbb korabeli autónál nagyobb teljesítménnyel rendelkezett, a kézi váltó pedig segített a jó gyorsulásban a korabeli lomha automatákkal szemben. 

A fekete Dodge általában csak feltűnt az éjszakában, begyűjtött néhány skalpot, majd füstölő gumikkal tűnt el, néha hetekre. Godfrey Qualls sosem kérkedett éjszakai kalandjaival, szinte senki sem tudta, hogy ő a fekete szellem sofőrje.  

Egy vagyont fizettek az 1970-es évek legendás V8-asáért 1

Csak évekkel később derült ki a története, a garázsban álló autót pedig 2015-ben bekövetkezett halála után fia örökölte meg. A családi ereklyét pedig most árverezték el, és volt olyan vevő a Mecum aukcióján, akinek megért 1 072 500 dollárt (372 millió forint) a különleges történettel rendelkező gép. 

Egy vagyont fizettek az 1970-es évek legendás V8-asáért 2

Az új tulajdonos, Ryan Snyder egy floridai autógyűjtő, aki úgy véli, hogy ő csak az autó új gondnoka, és a fekete szellem valójában továbbra is Godfrey Qualls családjáé marad. Snyder elmondta, hogy az autót alaposan megtisztítják, de egyébként eredeti állapotában szeretnék megőrizni.

Egy vagyont fizettek az 1970-es évek legendás V8-asáért 3