Még a biztonsági rendszert is sikerült megkerülniük azoknak a tolvajoknak, akik az éj leple alatt hat Dodge Challenger Hellcattel távoztak Kentuckyban egy autószalonból – számolt be a hírről a WKYT.

Az egyénként 95 ezer dollárt, azaz közel 35 millió forintot érő autókat mindössze 40 másodperc leforgása alatt gurították ki a kereskedésből.

Persze, nem volt különösen nehéz dolguk az elkövetőknek, mivel két autó kulcsát az előtérben találták meg, a másik négyet pedig úgy, hogy azokat ki sem vették az autók indítójából. A hatóságok feltételezése szerint hét ember vett részt a bűncselekményben – akciójukról egy biztonsági kamerás felvétel is megjelent, melyen az látható, ahogyan a tolvajok fekete ruhában surrannak be a bemutatóterembe, majd onnan már tolnak is ki három izomautót.

Ötöt az ellopott járművek közül már meg is találtak: egyet a kereskedéstől nem messze, miután kifogyott belőle az üzemanyag, egy-egy darabra pedig Alabamában, Bowling Greenben és Tennessee-ben bukkantak rá. Adam Bryant, a kereskedés menedzsere viszont úgy fogalmazott, „van elképzelésünk arról, hogy hol van az utolsó darab”. Annak felderítését azonban nehezíti, hogy megsérült a GPS-nyomkövető, de az utolsó jel Alabamából érkezett.

A WKYT értesülései szerint egy gyanúsítottat letartóztatott a rendőrség.

A Challenger Hellcatet a 6,2 literes, V8-as Hemi-motorral gyártják, ami 707 lóerős teljesítményre képes, a legmagasabb forgatónyomtéka pedig 880 Nm. Álló helyzetből 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, a végsebessége pedig meghaladja a 300 km/órát – a villámkezű tolvajok legalább stílszerűen választottak áldozatot.