MG

MG

Az MG kínai tulajdonban lévő, egyébként brit autómárka, melyet 1924-ben alapítottak. Főként roadsterekből és SUV-kból áll a kínálata.

Tudj meg többet!

1924-ben alapította Cecil Kimber az MG brit autógyártót, és bár a név elvileg nem a Morris Garage rövidítése, a cég története ehhez a vállalkozáshoz nyúlik vissza. Sokáig brit tulajdonban volt, többek között a Leylandében és a Roverében, 2006-ban kínai kézbe került, jelenleg a kínai állami tulajdonban lévő SAIC Motor Corporation Ltd.-hez tartozik. Mostanság leginkább roadstereiről (nyitott sportautóiról) és SUV-airól híres, de gyártott lépcsőshátú autókat is.

 

Az MGB a Mazda MX-5 mögött a világ második legnagyobb darabszámban értékesített nyitható tetős sportautója volt. Az MG palettája az ezredforduló utáni években Roverekből kikanyarított sportváltozatokból állt: a 25-ből készült a ZR, a 45-ből a ZS, míg a 75-ből a ZT, illetve a ZT-T kombi – ez utóbbi a korabeli Ford Mustang V8-as motorjával és hátsókerék-hajtással is elérhető volt.

 

A márka jelenlegi palettája az MG 3-ból, az MG 5-ből, az MG 6-ból, a V80 teherautóból, illetve több SUV-ból, a ZS-ból, az RX5-ből és a HS-ból áll, zömük hibrid és/vagy tisztán elektromos hajtással is kapható.