A történet, amit elmesélünk, tulajdonképpen romantikus. Mert szép, ha egy férj és egy feleség egymással harmonizáló autókat vásárol magának. Még szebb, ha ezt Bugattiból teszik, méghozzá nem is valami mezei változatból, hanem a Chiron Super Sportból, ami újonnan durván 3,6 millió euróba (1,4 milliárd Ft) kerül – darabja, nyilván.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 1

A férj persze először a saját autóját készíttette el, és már javában élvezte a kocsit, amikor a Bugatti Sur Mesure programjának munkatársai elkezdték kicsinosítani az asszony autóját. A hölgy még 2011-ben beleszeretett az akkor bemutatott Veyron L’Or Blanc modell Vagues de Lumière (azaz „fényhullámok”) fényezésébe, és ahhoz hasonlót kért a kézműves festőmesterektől.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 41

Hasonló, de nem teljesen azonos a két autó sávozása

Ez nem egyszerűen csíkozott, kéttónusú karosszériát jelent. A tervezők először síkban megtervezik, hogy a karosszéria idomait követve hogy mutatna a legjobban a sávozás. Ezután a mintát milliméteres pontossággal (immár háromdimenziós értelmezésben) átültetik a lemezfelületekre, hogy aztán kézzel, több rétegben vigyék fel az elsődleges fényezésre a kontrasztos színsávokat.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 42

Ebben az esetben piros és narancssárga volt a két tónus. Amikor pedig a férj meglátta, milyen letaglózóan néz ki az asszony kocsija, úgy döntött: mégis inkább ilyen kell neki is.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 43

Mint kiderült, a régebbi Bugattik tulajdonosai gyakran kérnek teljes átfényezést, újrakárpitozást, itt azonban egy néhány hetes autóról volt szó. Mégis, a munka az munka, így a Bugatti kézművesei elkezdtek gondolkodni. Pár hónap tervezgetés után pedig munkához láttak. Elsőként is leszerelték az autó számos karosszériapaneljét, valamint légterelő idomait.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 44

Ezek helyére finoman sötétített lakkal bevont, de festetlen szénszálas panelek kerültek, és ezekre festették fel a Bugatti-kék másodlagos színhullámokat. Eredetileg ugyanilyen árnyalatú sávozással rendelte meg a kliens az autót, természetesen ezeket is el kellett távolítani. Emellett az utolsó szövetrostig kipakolták az utasteret, nehogy koszos legyen az átalakítás során.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 45

Ha ez nem lett volna elég, a feleség autójának dupla napfényteteje is megtetszett hősünknek, így a komplett tetőlemezt is cserélni kellett. Ennek a méretpontos visszaillesztése ugyanolyan precizitást igényelt, mint az, hogy az egymás mellé kerülő karosszériapaneleken szépen, folytatólagosan feküdjenek a karbonfonatok.

Lehidalsz: ilyen, amikor egy gazdag házaspár vesz autót 46

L’Aura (az aura), illetve Coup de Foudre (villámcsapás) – így hívják az autókat

A teljes munka hét hónapot vett igénybe, ezen belül csak a sávozás sablonjának a felhelyezése négy hétig tartott.