Aki a Bentley-toronyházban vesz majd lakást, annak a külvilág csupán egy film lesz, amelyet a többrétegű, zajszigetelt szélvédőkre vetítenek. Nincs 40 fokos hőség, nyakba lihegő hajléktalan egy pillanatig sem, hiszen az autóval a saját lakásába parkolhat a szerencsés tulajdonos, akár a 60. emeleten.

Ezért speciális, egyedi teherliftet terveznek a 228 méter magas épülethez, amivel megvalósul majd az autók mozgatása. Ezenfelül átlagos luxuskiegészítők járnak majd az apartmanokhoz, medence, szauna, erkély jut többek között a lakóknak. 

A hatvanadik emeletre is fel lehet majd jutni autóval a Bentley toronyházában 1

Már az is kiderült, hogy az angol lift „elevator” szót megvariálva „dezervator” névre hallgat majd a csodalift. Minden egyes emelő egy speciális hidraulikus rendszerből áll, amely a kocsi kerekeit rögzíti, és a kocsit egy „robotsiklóban” mozgatja.

A hatvanadik emeletre is fel lehet majd jutni autóval a Bentley toronyházában 2

A folyamat teljesen érintésmentes, még kihajolni sem kell a kocsiból, a rendszer a beépített RFID matricát érzékelve aktiválódik. A tulajdonosnak többek között akár négy parkolóhelyet (a plug-in hibrid és elektromos modellek töltőállomásával együtt) is biztosítanak a lakáson belül. A dezervátor pedig üvegfallal rendelkezik, így a feljutás során is ott a gyönyörű panoráma, a lakásban pedig magukban az autókban lehet majd gyönyörködni.

A hatvanadik emeletre is fel lehet majd jutni autóval a Bentley toronyházában 3

Az épületből amúgy sem kell majd elmennie, aki földi gyönyöröket keres, hiszen az épület maga rendelkezik majd saját mozival, felső kategóriás étteremmel, edzőteremmel, egyedi, óceánra néző panorámával.

A legjobb pedig, hogy ez egy takarékos vállalkozás, és miközben a liftek többtonnás autókat mozgatnak az ég felé, a tervezők gondoltak a fenntarthatóságra is, az épület megvilágítása kedvez a környező vizekben élő teknősöknek, és a helyi zöld szervezet, a Florida Green Building Council (FLGC) ad majd megfelelési plecsnit a projektnek.

A hatvanadik emeletre is fel lehet majd jutni autóval a Bentley toronyházában 4

Konkrét árakról még nincs pontos információ, de nagyjából 4-4,2 millió dollár lesz az alapár, ami ingadozó árfolyamok mellett is nagyjából 1,6-1,7 milliárd forint.