Cuki apróság, ezért kisebb fogyasztást várnánk egy Twingótól

Teletank: Renault Twingo 1.2 16V

Kis autó keveset fogyaszt? Van összefüggés, de a Renault Twingo nem szeret koplalni, megkéri a magáét, cserébe ultracuki, praktikus és vidám, tökéletes városi kisautó még 20 évesen is. Kipróbáltuk a Teletank körön!

Cuki apróság, ezért kisebb fogyasztást várnánk egy Twingótól

1992-ben a Renault Twingo első generációja elképesztően furcsán mutatott a kereskedésekben. A kis gömbhal megjelenésű apróságot szikrázóan élénk színekben lehetett kapni, a lendülete pedig nem csak a 90-es években tartott ki. 2007-ig majdnem 2,5 millió darab kelt el belőle, így ma sem ritka az utcán, de már leginkább csak a fiatalabbakkal találkozhatunk.

A 2000-es évek elején már az ezüst és fekete színeknek állt a világ, így Twingoból is ilyet találunk leginkább. Ezzel együtt viszont a felszereltség is modernizálódott, a harmonika tető mellett megjelent a nyitható üvegtetős kivitel, légkondicionáló, elektromos ablakok, központi zár is rendelhető volt bele. Ma olcsó kezdőautó a piacon, pár százezer forintért beszerezhető. De milyen ma egy 20 éves Twingo és főleg, mennyit fogyaszt? Minden kiderül a legfrissebb Teletank epizódból!

Tarts velünk! Ez a Teletank, a Vezess fogyasztásmérő sorozata. Ha megmutatnád az autódat, ami lehetetlenül sokat eszik, vagy éppen benzinpárán is elketyeg, írj nekünk a teletank@vezess.hu e-mail-címre!

A Teletankban eddig mért autók: