A Bugatti visszahív egy 2023-as Chiron Super Sportot, mert az autóra nem a típushoz megfelelő kerék került. A szóban forgó egyetlen Bugatti Chiron Super Sportot már a gyárban BBS keréktárcsákkal szerelték fel, amelyeket viszont erre a típusra elvileg nem adhatják ki. A könnyített BBS felnik bizonyos körülmények között negatívan befolyásolhatják a szuperautó kezelhetőségét, és ez a bizonyos körülmény esetünkben a 420 km/óra feletti tartomány.

Elcserélt kerék miatt hívnak vissza egyetlen Bugattit, nem bírná a 440 km/órát 1

A Bugatti komolyan veszi a biztonságot, és mivel ez a kerékszett nem volt 420 km/óra felett tesztelve, így ingyen lecserélik a tulajdonos számára

A probléma az, hogy a könnyű szerkezetű BBS kerekeket soha nem tesztelték és hagyták jóvá a Chiron Super Sporthoz való használatra, csak a „mezei” Chironhoz lenne elvileg elérhető. 

A furcsa helyzetet az okozhatta, hogy a tulajdonos a Bugatti online konfigurátorán keresztül választotta ki a kerekeket, a kínálatba pedig véletlenül bekerült ez az opció is, a gyárban pedig nem vették észre az apró hibát, és mire ráeszméltek, a Chirons Super Sport már az Egyesült Államokba tartott új tulajdonosához. 

Elcserélt kerék miatt hívnak vissza egyetlen Bugattit, nem bírná a 440 km/órát 2

A csere után mehet a zúzás egészen a 440 km/óránál meghatározott gyári végsebességig

Ezért kellett hivatalos „visszahívást” elrendelni egyetlen autóra, mert a Bugattinál komolyan veszik a biztonságot. A két autó között ugyanis végsebességben 20 km/óra különbség van, az átlag Chironnal szemben a Super Sport 440 km/óránál kapott limitet, és ekkora tempónál ilyen különbség is végzetes lehet egy-egy alkatrész teherbírását tekintve.

A kerekeket így ingyen kicserélik a megfelelő típusú szettre, tokkal-vonóval, és ezután a tulajdonos végre tényleg élvezheti a 420 km/óra feletti sebességtartományt is, ha akad egy lezárt 4-5 kilométer hosszú egyenes útszakasz a közelében.