Mit sem változott a Bugatti üzletpolitikája az elmúlt 112 évben: a mai napig hitvallásuk részének tartják az örökséget, az innovációt, illetve a legkiválóbb kivitelezésre való törekvést. Bugattival járni amúgy is kivételes lehetőség, de akik ezt meg is engedhetik maguknak, általában még egyedibbé akarják tenni az élményt, úgy, hogy ennek a külsőségeken is legyen látszata.

Reagálva arra, hogy egyre nő azon vásárlók száma, akik egyedi dizájnnal rendelik meg autójukat, a francia sportautó-gyártó úgy döntött, hivatalosan is elindítja testreszabási programját. Ennek első hírnöke egy Chiron, amire nosztalgikus köntöst öltöttek, hiszen annak a Bugatti Type 51-nek állítanak emléket, mellyel Louis Chiron és Achille Verzi megnyerték a legendás, 1931-es Francia Nagydíjat.

Egyedi és úttörő is ez a Bugatti Chiron 1

Ennek jegyében a 2016-tól gyártott sportkupé egyedi, Pur Sport Grand Prix változata annak színvilágát kapta meg, a 32-es rajtszámmal együtt, amit raádásul kézzel festettek fel, akárcsak a halványuló EB-mintákat. A hiperautó küllemében emellett több olyan szín megjelenik, ami már az 1920-as, 1930-as években is díszítettek Bugattikat.

Belül további 32-es, illetve Grand Prix-motívumokkal találkozunk, például a középkonzol fekete eloxált alumíniumból készült berakásában, illetve a küszöbökön, a fejtámlákon és a belső világításnál. Azt sajnos nem árulta el a francia gyártó, mennyibe került ez az egyedi változat, de tekintve, hogy a Sur Mesure hajnalán a 20. század egyik versenylegendájának állított ezzel emléket, a tulajdonosa biztosan tehetős.

Egyedi és úttörő is ez a Bugatti Chiron 23

Valószínűleg annyi nulla szerepel az összeg végén, hogy még talán akkor is rácsodálkoznánk, ha nyernénk az Eurojackpoton, ám ha közkinccsé teszik a Sur Mesure további eredményeit is, legalább lesz min csorgatni a nyálunkat.