Bugatti

Bugatti

A Bugatti francia autógyártó-vállalat, melyet 1909-ben hoztak létre. Olasz alapító mellett eleinte német gyökerekkel rendelkezett, nagy teljesítményű autókat gyárt.

Tudj meg többet!

A Bugattit az olasz születésű ipari tervező, Ettore Bugatti alapította, és a mai napig az elzászi régióban található Molsheim a gyár székhelye, mely az alapítás idején még a Német Császársághoz tartozott. Az első világháború alatt Bugatti előbb Milánóba, majd Párizsba ment, és négy hónap elteltével térhetett vissza.

 

Az 1919-es Párizsi Autószalonra az utolsó pillanatban állt elő a vállalat könnyűsúlyú autóval, valamennyinek az alapjait még a háború kitörése alatt alkották meg, a négyhengeres motorral együtt. Ezek volt a Type 13, a Type 22 és a Type 23 modellek.

 

Ezzel párhuzamosan a Bugatti a versenyzés világában is mélyen érintetté vált: 1929-ben például megnyerte az első Monacói Nagydíjat, a sikerszéria pedig az 1930-as években aratott, két Le Mans-i sikerrel folytatódott. A Bugatti ráadásul nemcsak a földön, hanem a levegőben is eredményes volt, repülőgépgyártó-ágazatuknak köszönhetően, mellyel rangos díjat is nyertek.

 

Az első súlyosabb csapás 1939-ben érte a Bugattit, amikor az alapító fia, Jean Bugatti a Type 57 tesztelése közben elhunyt. A második világháború alatt ráadásul új üzemet kellett tervezniük, mivel kicsúszott az irányítás a kezükből a molsheimi létesítmény felett. A háborút követően több új autót is bemutattak a franciák, ám Ettore Bugatti 1947-es halálát követően rosszra fordult a gyártó helyzete, gazdasági értelemben is.

 

1952-ben be is szüntették a Bugatti működését, így abban az évtizedben mindössze egyetlen típussal bővült a paletta. A következő évtizedekben többször próbálták újraéleszteni a márkát, miközben repülőgép-ágazata 1963-ban gazdát cserélt. Az néhány évvel később a Snecmához került, mely utána a Messier-t és a Bugattit is felvásárolta, 1977-ben pedig egyesítette a két vállalatot.

 

Romano Artioli olasz üzletember 1987-ben vette meg a márkát, akitől 1998-ban a Volkswagen-konszern égisze alá került. Az új éra első állandóan gyártott modellje a 2005-ben megjelent Veyron volt, míg a Chiront 2016-ban mutatták be.

 

A Bugatti modelljei:

1 2 13