Jeep

Jeep

A Jeep amerikai autómárkát az 1940-es években alapították, jelenleg a Stellantis tulajdonában van. Kínálata leginkább sport-haszonjárművekből áll.

Tudj meg többet!

A Jeep amerikai autómárka a második világháborúban használt, American Bantam által tervezett modell háború utáni gyártásával alapozta meg sikerét. A Willys-Overland 1946-ra állt elő az első polgári kivitellel, amely nemcsak kényelmesebb, de praktikusabb is volt a katonai változatnál.

 

A márkanevet 1943-ban jegyezték be, de hivatalosan 1945-ben alapították, az első modellt is ekkor mutatták be. 1987-től került a Chrysler, majd a Fiat-Chrysler tulajdonába, 2021 óta pedig a Stellantis kötelékében tartozik, miután az FCA összeolvadt a PSA-konszernnel.

 

Az egyik legklasszikusabb Jeep a CJ-széria volt, ezt nevezték át a Chrysler irányítása alatt Wranglerre, 1991-ben pedig bemutatták a Chrokee-t. Ez a két típus a mai napig elérhető a márka palettáján, csakúgy, mint Commander, a Compass, a Grand Cherokee, a Renegade és a Wagoneer. Valamennyi modell a sport-haszonjármű kategóriába sorolható, azon belül is – a legtöbb esetben – a crossoverek és a terepjárók közé tartozik.

 

A Jeep modelljei:

1 2 18